RISLONE
Het oorspronkelijke premium autochemiebedrijf werd opgericht in 1921. In de loop der jaren won het bedrijf internationaal aan populariteit met meer dan een eeuw aan innovatie en miljoenen trouwe klanten. We blijven ons ontwikkelen samen met de technologische veranderingen in de auto-industrie om de meest complete productlijn te creëren die voldoet aan het breedste scala aan auto-behoeften – van reparaties tot onderhoud, tot het verkrijgen van topprestaties van uw motor. REPARATIE.HERSTEL.VERNIEUWING.RISLONE.

DE VROEGE GESCHIEDENIS VAN RISLONE
Rislone, opgericht in 1921 door de Shaler Company, was een van de oorspronkelijke chemische additieven voor auto’s. De bewerkingstoleranties voor vroege auto’s waren niet wat ze nu zijn. Vervolgens was een van de grootste problemen een onjuiste plaatsing van de zuigerveren. Motoren moesten vaak elke 3.000 tot 5.000 kilometer worden afgebroken en opnieuw geringd.

Rislone werd oorspronkelijk verkocht in glazen flessen via tankstations, samen met Shaler Hot Patches, een vulcanisatiesysteem voor bandenreparatie. In de jaren dertig bouwde Shaler productbewustzijn op door showmanship en salesmanship te combineren met het Shaler Traveling Circus. Naast de voordelen van de motorprestaties, speelde Rislone een belangrijke rol bij het bedenken van een van de meest voorkomende zinnen in de auto-taal: The Tune Up. Aan het eind van de jaren dertig ontwikkelde Shaler een trainingssysteem voor monteurs, het Shaler Rislone Tune Up System. De voordelen van een Tune Up voor zowel klant als dienstverlener waren talrijk. Door een regelmatige olieverversing te verbeteren met de toevoeging van Rislone en Karbout, een Shaler-product voor het reinigen van carburateurs, kon de monteur de klant “Feelable Improvement” in de prestaties van de auto garanderen. Locaties die het systeem volgden, werden aangeduid als “Authorized Tune Up tankstations.”

Tijdens de jaren ’40 en ’50 bood Rislone een ‘geld-terug-garantie voor soepel rijplezier’. Advertenties in publicaties zoals Life en The Saturday Evening Post daagden chauffeurs uit om Rislone toe te voegen tijdens een olieverversing en vervolgens 16 kilometer te rijden. Als de gunstige effecten van het additief niet binnen 16 kilometer werden gevoeld, konden ze terugkeren naar de dealer voor een volledige terugbetaling. Van de meer dan 20 miljoen garantiekaarten die zijn uitgegeven bij de aankoop van Rislone, werd minder dan de helft van een procent geretourneerd voor restitutie.


BEROEMDE GEBRUIKERS VAN RISLONE
Gedurende zijn indrukwekkende geschiedenis heeft Rislone gezorgd voor verbeterde motorprestaties in een breed scala aan toepassingen.

Nationaal bekende gebruikers van Rislone door de jaren heen zijn onder meer: ​​de Amerikaanse marine, het U.S. Marine Corps en andere takken van de regering van de Verenigde Staten; Allis-Chalmers; de Chicago, Milwaukee, St. Paul en Pacific Railroad Co.; Internationale oogstmachine; Minnesota Mining and Manufacturing Co.; DeHaviland-vliegtuigen; Ford Motor Co.; de Oshkosh Motor Truck Company; en tal van Checker Cab-vloten.

Misschien wel de meest bekende gebruiker van Rislone was admiraal Richard Byrd tijdens zijn expeditie naar de Zuidpool. Een brief van de bevoorradingsofficier van de expeditie naar de Rislone-distributeur, samen met een ongebruikt blikje van de reis, stelt dat, “… aangezien onze expeditie de eerste was in de geschiedenis van de Antarctische exploratie die met succes volledig gemechaniseerd transport gebruikte – die bestond uit drie Citroën-tractoren, een Cletrac 30-40 en twee Ford-sneeuwscooters – Shaler mag er trots op zijn een onbetwistbare factor te zijn bij het maken van dit succes.”


RISLONE’S RACING RECORD
Door de jaren heen heeft Rislone deel uitgemaakt van tal van succesvolle autoraceteams, zowel als sponsor als als onderdeel van de high-performance racemotoren.

1967 Pikes Peak Climb, Mario Andretti beklimt Pikes Peak in de Rislone Special.

1968 Bobby Unser in de Rislone Eagle Special wint Indianapolis 500 en het USAC National Championship met Rislone in de motor.

1969 Bobby Unser wint opnieuw USAC National Championship in de Rislone Eagle. Rislone is ook al lang betrokken bij dragracen.

1973 De legendarische Chi-Town Hustler uit Chicago voegt zich bij het raceteam van Rislone en in het seizoen 1982 won coureur Frank Hawley het National Funny Car Championship.

Tommy Ivo gebruikte Rislone in zijn indrukwekkende viermotorige, één motor voor elk wiel op zijn Buick stationwagen-showcar. De Buick kon alle vier de banden de hele kwart mijl roken.

2007 Bill Reichert vestigt het NHRA National Hot Rod Association wereldrecord voor de snelste Top Alcohol Dragster MPH mijl per uur 284,75 en de snelste ET 5,103 in de Rislone Dragster in Houston, een record dat hij tot 2010 had.

Naast de Top Alcohol Dragsters sponsort Rislone ook vele andere motorsporten zoals Jr. Dragsters, Monster Trucks en Sprint Cars.

2011 Libby Ledford, won de Jr. Dragster Challenge in de 10-12 jr. oude Jr. dragster klasse.

2009 Zach Adams, Rislone Defender Monster Truck, MTRA Rookie of the Year, plus 25 overwinningen racen / freestyle in de Rislone Defender.